Alaturka Kiremit

KILIÇOĞLU ALATURKA

Alaturka

Nostaljiyi yaşamak isteyenlere…

Özellikle restorasyonlarda kullanılan tarihteki en eski kiremitlerden biri olarak bilinen Alaturka Kiremit yenilenen kenetli tasarımı ile çatılardaki estetiği uzun yıllar koruyor. Tasarımı ve patenti tamamen Kılıçoğlu’na ait olan Kılıçoğlu Alaturka Kiremit benzer ürünlere göre kenetli yapısıyla fark yaratıyor.

Kılıçoğlu Alaturka Kiremidin iki yanında bulunan özel parçalar ile çatıda kiremitlerin kayma problemine çözüm getiriyor. Bu parçalar Alaturka Kiremitte kenet görevi görüyor. Patenti Kılıçoğlu’nda olan yeni Alaturka Kiremitteki bu yan parçalar çatıda kiremitlerin birbirine tutunmasını sağlarken ustalara da uygulamada kolaylık sağlıyor. Yeni tasarımı ile Kılıçoğlu Alaturka, bina restorasyonlarında yıllara meydan okumuş yapıların orjinal dokusunu koruyarak ömürlerine ömür katıyor.

Teknik Özellikler:

Boyutları: 16x19x41cm (±%2)
Sarfiyat: 28 adet/m2
Ağırlık: 3000gr (±100gr)
Mukavemet: 400 Kgf (±20kgf)

Alaturka Kiremit Üstünlükleri

1- Her iki yanına eklenen parça ile uygulama ve kayma problemine çözüm getirilmiştir.Bu parçalar Alaturka Kiremitte kenet görevi üstlenmektedir.

2- Kanal yapısı olmadığından özellikle yuvarlak çatılarda esnek döşeme avantajına sahiptir. Nostaljik bir kiremittir özellikle restorasyonlarda tercih edilmektedir.

3- Çivi delikleri su almayacak şekilde dizayn edilmiştir.

4- Pürüzsüz yüzeyi toz kir tutunmasını zorlaştırmaktadır.

5- Geniş kavisiyle çatının genel dokusunda daha derin dalgalı ve estetik bir görünüm yaratılmıştır.

 

Kiremit Uygulamaları

 

1. Alaturka kiremitte çıtalar sıcak çatılarda – İZOÇATI kullanılması durumunda – yandaki kesitte görüldüğü gibi önce alttaki kiremitleri sabitlemek için akstan aksa 33,6cm ara ile 2,2 veya 2,5 cm. yüksekliğinde yatay çıtalar çakılır. Üzerine saçak hattına dik olarak üst kiremitleri sabitlemek ve kiremitlerin sağa-sola kaymasını engellemek için düşey çıtalama yapılır.

2. Düşeyde iki çıta arası akstan aksa mesafe, çıta kalınlığı 5 x 5 cm olduğunda 16,5 veya 17 cm olmalıdır. Çıta genişliği 2,5 cm ve yüksekliği 8 cm olduğunda iki çıta arası mesafe 22 cm olmalıdır.

3. Soğuk Çatılarda üstteki çift çıtalamadan önce ve kiremit altı su yalıtımından – Çatıser’den – önce su yalıtım örtüsünü korumak için saçağa dik 2,2 veya 2,5 yüksekliğinde yoğuşma çıtalarının monte edilmesi gerekir. Bu düşey çıtaların üzerine su yalıtımı serildikten sonra ilk maddedeki çift çıtalamaya geçilir.

4. Döşemeye saçaktan başlanır. Alttaki kiremitler, dar çaplı ağızları saçağa bakacak şekilde, üstteki kiremitler ise saçak tarafına geniş ağızları bakacak şekilde dizilir. Dizilişte kiremitlerin birbiri üzerine 8 cm çıkmasına dikkat edilmelidir. Tüm kiremitlerin çivi, vida, kanca veya tel ile çıtalarla sabitlenmelidir.

5. Kiremitler mertek üstü çatı kaplaması ( tahta veya OSB gibi kesintisiz kaplama) üzerine döşendiğinde kiremit altlarının havalandırılması şarttır. Havalandırma yapılmayan kiremitlerin alt yüzeylerinde, yoğuşmadan dolayı deformasyon oluşabilir. Kiremit altında havalandırma sağlamak için soğuk çatılarda 50 cm. arayla düşey çıtalama işlemi yapılır, sıcak çatılarda ise kanallı izoçatı ısı yalıtım levhası kullanılmalıdır. Kiremit altında havanın sirkülasyonunu tamamlayabilmesi için mahya altlarında buhara açık izolasyon bandı kullanılır.

AKDENİZ

ALATURKA

GRANADA

KILIÇOĞLU 1

VALENSİYA

SHOWROOM ADRES:
ATİSAN SANAYİ SİTESİ ABDÜLHALİK RENDA CADDESİ NO: 58 OSTİM, ANKARA
TEL: 0312 385 56 80 [email protected]

COPYRIGHT © 2020 NAKİ DEMİR İNŞAAT MALZEMELERİ

× WhatsApp